Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با آغاز دهه‌فجر، سریالی از بخش استان‌ها به شبکه یک آمد، سریالی تاریخی به نام «جلال» که سال‌های ۱۳۳۸ تا ۱۳۵۶ شمسی را به تصویر می‌کشید؛ مقطعی که قیام مردم آذربایجان شرقی در آن اتفاق افتاد. درامی اجتماعی از رخدادهای اجتماعی که در سال‌های منتهی به ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ آذربایجان شرقی که بازیگرانی همچون حمیرا ریاضی، عمار تفتی و برخی دیگر از بازیگران بومی آذربایجان شرقی در آن ایفای نقش کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲۵ بهمن‌ آخرین قسمت سریال روی آنتن رفت و تهیه‌کننده آن به ساخت فصل دوم «جلال» اشاره کرد که احتمال دارد با همین گروه و یا با گروه دیگری ساخته شود. بازیگران و سازندگان این سریال پاسخگوی مردم شدند و بعد به سؤالات رسانه‌ای‌ها پاسخ دادند. 

مهدی کریمی، تهیه‌کننده این سریال تلویزیونی اعتقاد دارد که تولید اینگونه سریال‌ها در مراکز استان‌ها به جذب گردشگران کمک می‌کند. او گفت: «اطلاعات مردم از وضعیت جغرافیایی کشور بسیار کم است. شاید آن سیاستی که در راس سازمان برای تولید در مراکز استان‌ها وجود دارد، این است که فضا و فرهنگ های مختلف برای مخاطب عیان شود. در این سال‌ها به دلیل محدودیت‌های مالی، خیلی از آثار به اسم استان اما در تهران تولید شده است.»

حسن نجفی، کارگردان سریال در خصوص بودجه و بازتاب سریال‌هایی که در مراکز استان‌ها تولید می‌شود، تصریح کرد: «امروزه دیگر اصطلاح شبکه ملی و استانی وجود ندارد، این سریال، پروژه ملی بود و ما هم حق نداشتیم که به عنوان کارگردان، بازیگر و... کم‌کاری کنیم. بسیاری از تولیدکنندگان با بودجه‌ای بی مرز و برنامه، کاری را شروع می‌کنند، بی‌پولی در پایان‌بندی سریال تأثیر گذاشت چرا که پایان‌بندی که من برای این سریال در نظر داشتم، این نبود.»

عمار تفتی بازیگر نقش «جلال» افزود: «معتقدم این سریال قد و قواره تولید استان‌ها را تغییر داد.»

نجفی در پاسخ به سؤالی مبنی بر برداشت سطحی «جلال» از مقوله انقلاب اسلامی، گفت: «به نظرمن انقلاب در «جلال» وجود داشت اما چون عادت کردیم در سینمای انقلابی و فیلم‌ها و سریال‌های انقلابی فریاد بکشیم و جیغ بزنیم، در نتیجه به شعار برسیم، ما اهل شعار نبودیم و انقلاب در سیر تحول «جلال» به‌وجود آمد و مخاطبین دیدند. انقلاب همان سیدجعفر مؤذنی است که مسیر زندگی «جلال» را تغییر می‌دهد. حضور مجلات و نهادهای کوچک در میدان انقلاب نکته دیگری بود که در «جلال» شاهدش بودیم. انقلاب را همین نهادهای کوچکِ تأثیرگذار به‌وجود آوردند. جالب است که همین «سیدجعفر» با آقای قاضی در تبریز ارتباط دارد و این جریان رهبریت نهضت را به منصه ظهور می‌رساند. ما با نشان دادن فعالیت‌های نهادهای کوچک و نوع شکل‌گیری‌شان، حرف‌ها و مفاهیم انقلابی‌مان را برای مخاطب به نمایش درآوردیم وگرنه شعار ندادیم و فریاد نزدیم.»

وی افزود: «بیشتر از این می‌گفتیم شاید تبدیل به سریال‌هایی می‌شدیم که مستندهای شاه از آنها بیرون می‌آید. چرا که بعضی از سریال‌ها یا فیلم‌های انقلابی که تاریخ انقلاب را روایت می‌کنند، به جریان سلطنت‌طلب خدمت می‌کنند، چون بد اجرا می‌شوند. به نظرمن در «جلال» انقلاب خیلی زیبا مطرح شد؛ روایت به اندازه و معتدلی اتفاق افتاد. باید انقلاب به خون، رگ و پوست و گوشت مخاطب برود نه به طرف رفتار شعاری برویم! مخاطب من همه خانواده‌های ایرانی بودند نه قشر خاصی و در تماس تلفنی با مردم هم خوشحال شدم که می‌گفتند همه طیف‌های سنی بیننده «جلال» بودند. ما باید تفاوت انقلاب خودمان را با انقلاب‌های دیگر بیان کنیم که انقلاب با همین نهادهای کوچک تبدیل به جریان بزرگی شد. ما نه تنها در فیلم بلکه در فضای ژورنالیستی عادت کرده‌ایم داد بزنیم اما می‌توان هوشمندانه‌تر، حرف‌های انقلابی زد.»

۵۷۵۷

کد خبر 1353704

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دهه فجر سریال ایرانی تلویزیون مراکز استان ها آذربایجان شرقی نهادهای کوچک سریال ها فیلم ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۳۳۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسداران باید قدر فرصت حضور و خدمت در سپاه را بدانند

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علی خاتمی ظهر شنبه در دیدار با جمعی از کارکنان سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان که به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در محل سپاه استان، گفت: عنایت خداوند متعال و فکر و اندیشه بلند امام راحل سبب تشکیل و عزت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد.

وی اظهار کرد: تشکیل نهاد نمایندگی در سپاه خردمندانه و هوشیارانه بو د و فلسفه وجودی نمایندگی ولی فقیه در سپاه، ساخت یک سپاه معنوی با روحیه جهادی و انقلابی است. نماینده ولی فقیه در استان زنجان، گفت: سپاه مولود انقلاب و بسیج مولود سپاه است و این نهاد به دلیل عملکرد فکری و بصیرتی، نزدیک‌ترین نهادها به نظرات مقام معظم رهبری است.

خاتمی، به اقتدار و عزت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اشاره کرد و بیان داشت: مقاومت و ایستادگی در برابر دشمنان، موجب عزت و سربلندی می‌شود اما عقب نشینی در برابر آنان مایه ننگ و ذلت است.

وی افزود: سپاه یک نهاد انقلابی همه جانبه برای حراست و حفاظت از دستاوردهای انقلاب است و پاسداران باید قدر فرصت حضور و خدمت در سپاه را بدانند چرا که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نهادی مقدس است.

نماینده ولی فقیه در استان زنجان، با بیان اینکه امروز بالاترین سطح اقتدار و عزت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در کنار سایر نیروهای مسلح شاهد هستیم، تصریح کرد: سپاه در دوران دفاع مقدس و پس از آن خوش درخشیده و تمامی این فعالیت‌ها و خدمات رسانی می‌بایست برای نسل جوان تشریح و تبیین شود.

کد خبر 6089860

دیگر خبرها

  • حملات ضدفرهنگی پدافند شایسته می‌طلبد
  • تکلیف پخش سریال جدید حسن فتحی مشخص شد
  • چرا سردار سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی در سریال پایتخت ۵ مخالفت کرد؟
  • معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود
  • تحقق شعار سال نیاز به مدیران انقلابی و جهادی دارد
  • هنرمند انقلابی در راستای توحید الهی گام برمی دارد
  • کدام کارگردان‌ها مشغول ساخت سریال هستند؟
  • کسب‌وکارهای دانش‌بنیان را نباید تعطیل کرد، باید به جریان‌های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن‌ها فرصت رقابت داد
  • پاسداران باید قدر فرصت حضور و خدمت در سپاه را بدانند
  • کدام کارگردان‌ها مشغول ساخت سریال‌ هستند؟